Skip to content

Aankomend / junior werkvoorbereider - tekenaar | 40 uur | Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost, Noord-Holland, Nederland€ 2.700 - € 3.000 per maand

Functieomschrijving

Onze bedrijfsdeur staat open voor jou

Heb jij een technische opleiding afgerond en nog niet veel werkervaring? Dat komt in deze rol goed van pas, want wij zijn op zoek naar een allround aanpakker die zich nog niet heeft gespecialiseerd en zich in de breedte wil ontwikkelen. In deze functie ga jij aan de slag met de voorbereiding van de productie en transport van onze industriële deuren die de hele wereld over gaan. Hoe gaaf is dat?

Heb jij kennis van werktuigbouw en/of bouwkunde en ben jij een echte regelaar? Dan ben jij misschien wel de nieuwe aankomend/junior werkvoorbereider die wij zoeken. Lees verder om te zien wat wij te bieden hebben en hoe deze functie bij Salco B.V. er uit ziet.


De deuropening naar een plek in een gedreven team

Als jij houdt van techniek, organiseren en doorpakken dan biedt deze baan wat jij zoekt. Je bent een echte verbinder en hebt direct contact met de afdelingen sales, werkvoorbereiding, planning, inkoop en productie. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van klant specifieke productietekeningen en het projectmatig uitwerken van bouwkundige situaties in AutoCAD. Daarnaast werk je veel met ons ERP-pakket voor het uitwerken en genereren van onze deuren en onderdelen. Je maakt productiestaten en door het aanmaken van Blocks in AutoCAD wordt ons proces steeds efficiënter. Jij vraagt offertes aan, maakt ordergerichte inkooporders en jij bereidt het (internationaal) transport voor met het daarbij behorende papierwerk. Met jouw frisse blik ben jij constant scherp op vernieuwing en verbetering, zodat wij onze projecten sneller, nauwkeurig en efficiënter kunnen laten verlopen. Je staat er natuurlijk niet alleen voor, je overlegt vaak met de projectleider over budget en planning.


Nog even de belangrijkste punten van deze rol op ons bedrijfsbureau op een rijtje:

 • Uittekenen van details voor productie en montage;
 • Werkvoorbereiding voor productie (o.a. inkoop, offertes, productieplanning); (volgorde)
 • Werkvoorbereiding voor montage (o.a. montageplanning, transport); (volgorde)
 • Overleg met sales, productie, leveranciers en klanten.


Ben jij de leergierige allroundeur die wij zoeken?

Je bent communicatief sterk en oplossingsgericht met een gezonde interesse in de boeiende techniek achter onze deuren. Ervaring is zoals gezegd minder relevant, met de juiste instelling en ambitie kom je er wel bij ons. Elke klant, project en deur is uniek en klant specifiek. In deze veelzijdige functie heb je te maken met zowel de bouwkundige - werktuigbouwkundige als elektrotechnische disciplines. Mede dankzij jou worden onze projecten op tijd en binnen budget opgeleverd en houden wij onze al onze klanten tevreden. Denk je dat je dit aankunt?

Verder heb jij:


 • Mbo / Hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding bouwkunde, werktuigbouw of mechatronica (mbo 4 of hbo)
 • Een goede beheersing van de Engelse taal, want wij werken met internationale klanten en leveranciers. Mocht je ook het Duits en Spaans beheersen dan is dat helemaal mooi!
 • Kennis en ervaring met Autocad en/of andere tekenprogramma's
 • Ervaring met het werken met ERP-systemen (wij werken met Bemet - Plan de Campagne) en de gebruikelijke Microsoft Officeprogramma’s (Excel en Word)

Voldoet jouw profiel niet helemaal aan dit plaatje maar denk jij nog steeds dat dit jouw baan is? Laat het ons vooral weten, wij laten ons graag door jou overtuigen!

Salco heeft jou heel wat te bieden

Salco B.V. is een informeel, gezond en innovatief bedrijf met klanten over de hele wereld. Samen met ca. 100 collega's werken we vanuit 3 locaties in Zwaagdijk-Oost aan kwalitatief hoogstaande producten en leveren daardoor maatwerk aan onze klanten. We bieden:

 • Een jaarcontract en een goed salaris tussen de €2700,- en €3000,- bruto per maand op fulltime basis, afgestemd op het niveau van de kennis en kunde die jij meebrengt;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, bijvoorbeeld 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Een pensioenopbouw via PME-Metalectro;
 • Opleiding en doorgroeimogelijkheden zijn er voor iedereen, ook voor jou!

Ben je al overtuigd?

Wij zijn een echt West-Fries familiebedrijf met een open cultuur en hebben een actieve personeelsvereniging. Veel van onze collega's hebben mooie carrière stappen in ons bedrijf kunnen maken waardoor onze kennis aan boord blijft en we onze mensen kunnen blijven boeien. Wij doen er alles aan om ook jou als onze nieuwe collega te blijven uitdagen, dus mogelijkheden om door te groeien, persoonlijke ontwikkeling en opleiding zijn er zeker.


Kom binnen bij het team van Salco

Heb je interesse in deze mooie functie? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur een mail met je cv en motivatie en dan hoor je snel van ons.

Mocht je nog vragen hebben over de functie of over ons bedrijf dan kun je hier natuurlijk ook contact over opnemen. Bel of stuur een Whatsapp naar onze corporate recruiter Michiel, tel. 06-46305041

Onze deur staat altijd open!


Salco B.V. produceert een breed pakket aan deuren voor de industriële, agrarische en koeltechnische sector. Om welk type bedrijfsdeur het ook gaat, Salco B.V. biedt duurzame en pasklare oplossingen voor vrijwel elke denkbare toepassing. Salco B.V. ontwikkelt en produceert industriële deuren voor geconditioneerde bewaarplaatsen (zoals koel- en vriescellen en gasdichte (CA) opslag, geautomatiseerde conveyor systemen, utiliteitsbouw en Agrarische gebouwen (zoals veestallen, aardappelopslag en bollenteelt)

of